Dyrt eller ?

Er bogholdere dyre? Og hvad kan de egentlig?
Det oftest stillede spørgsmål er altid prisen, og specielt for iværksætteren.

– Ja hvis ikke du har pengene, men så er alt dyrt. Som iværksætter starter du oftest med en ide, og det giver ikke mange penge at have den. Men at få den ud i verden kan koste fra 0,- kr. til mange millioner.

Men hvad kan bogholderen så?

Det er et spørgsmål om baggrund, nogen har specialer, og det vigtigste er nok, om du har kemien med bogholderen, og at du føler dig i sikre hænder.

Tjek baggrunden for bogholderen du har tænkt dig, skal være din sparring i din virksomheds økonomi. Har de baggrund fra kontor, administration eller revisionsbaggrund? Google dem, kig LinkedIn og tjek dem ud.

Overvej hvad du skal bruge og hvad du kan bruge din bogholder til. Er det som sparring i økonomien? Eller skal det kun være en, som laver det kedelige bogføringsarbejde, som du ikke gider/kan lave selv?

Vigtigst af alt, tag telefonen ring, til bogholderen og tag en ærlig snak. Det er trods alt din økonomi, vi som bogholdere hjælper med.

I starten som selvstændig er du meget prisbevidst, men det kan også blive meget dyrt ikke og have styr på økonomien. For er du måske selv sikker på, du har alle fradrag med? Og har du trukket det ud af virksomheden, som du må?

Har du en mindre produktionsvirksomhed, som har en høj elregning, kan det måske være fedt at få elafgiften hjem på bankkontoen, før der skal afregnes moms næste kvartal eller halvår.

Nåh ja moms, argh, sådan noget man helst skal betale frem for at få retur, det er ofte et ret godt incitament for at være sikker på, der er overskud. Og så ikke alligevel, det kommer helt an på, hvad du laver, og hvordan du sælger dine varer/ydelser. Har du salg i udlandet, kan det have en betydning for din moms også, og så kan en momsangivelse med returmoms sagtens være en god ting.

Så svaret på spørgsmålene:

Er en bogholder dyr?

Ja, hvis du ikke har råd, men kan du undvære ikke at have råd til den, som potentielt kan være din sparringspartner økonomisk, og mellemled mellem dig og skat?

Hvad en bogholder kan?

Tjah, det er meget forskelligt. Det kommer an på bogholderens baggrund for at have valgt at være selvstændig. Det ses ofte, at mange kan nøjes med en bogholder, og derved sparer penge på revisorregninger, fordi bogholderen har været over deres regnskab.